Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slučaj u hercegovini

Prepriječili im put: Trojicu mladića brutalno napale osobe s fantomkama

Foto: Screenshot/X

Kako je rekao portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona (MUP ZHK), Mile Ćavar, incident se dogodio u 18,45 sati kada je Policijska uprava Široki Brijeg primila prijavu od dvadesetogodišnjeg M.Ć. iz Širokog Brijega

Trojica mladića iz Širokog Brijega pretrpjela su brutalan napad u četvrtak uvečer u mjestu Uzarići, kada su ih nepoznate osobe, nakon što su im prepriječile put, fizički napale koristeći palice, noge i ruke.

Jedan od napadnutih mladića zadobio je lakše povrede, a vozilo marke BMW u kojem su se kretali pretrpjelo je značajna oštećenja, javlja Jabuka.tv.

Kako je rekao portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona (MUP ZHK), Mile Ćavar, incident se dogodio u 18,45 sati kada je Policijska uprava Široki Brijeg primila prijavu od dvadesetogodišnjeg M.Ć. iz Širokog Brijega.

On je prijavio da su on i njegova dva prijatelja, devetnaestogodišnjaci L.I. i M.K, postali žrtve nasilnog napada dok su se kretali putem u mjestu Uzarići.

Incident je počeo kada su napadači, čiji identitet još nije utvrđen, prepriječili put mladićima. Nakon što su ih verbalno provocirali, fizički su ih napali koristeći palice, udarajući ih i nogama i rukama, čime su prouzrokovali lakše povrede kod L.I. Pored toga, napadači su nanijeli i značajnu materijalnu štetu na njihovom vozilu.

– Policijski službenici su o incidentu odmah obavijestili dežurnog tužioca Tužilaštva ZHK, koji je naložio sprovođenje uviđaja i drugih istražnih radnji kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima je došlo do ovog nasilnog događaja, izjavili su iz MUP-a ZHK.

Napadači su nakon incidenta pobjegli u nepoznatom pravcu, a policija trenutno intenzivno traga za počiniocima. Kako prenosi portal Jabuka.tv, na snimci napada, koji je objavljen, može se vidjeti da su napadači nakon incidenta pobjegli, a policija trenutno intenzivno traga za počiniocima. što dodatno otežava njihovu identifikaciju.

Istraga o incidentu je u toku.