Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bihać

Naredba Kantonalnog suda: Oduzet Audi A3, stečen je na nezakonit način

Foto: Agencija za upravljanje oduzetom imovinom

U skladu s prethodnim naredbama koje se odnose na taj predmet, oduzeto je i vozilo marke Porsche Panamera.

Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom u četvrtak je preuzela novo motorno vozilo, na osnovu naredbe i rješenja Kantonalnog suda u Bihaću.

Službenici Agencije preuzeli su privremeno oduzeto putničko motorno vozilo u prostorijama Jedinice granične policije HUM-Foča, a radi se o vozilu marke Audi A3.

Također, u skladu s prethodnim naredbama koje se odnose na taj predmet, oduzeto je i vozilo marke Porsche Panamera.

-Agencija će nastaviti sa svim neophodnim aktivnostima i postupcima kako bi se osiguralo da imovina koja je nezakonito stečena bude pravilno preuzeta i korištena u skladu sa zakonskim propisima o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom u Federaciji BiH.

Vozila vrijedna skoro 200.000 KM, oduzeta su od Dine Muzaferovića Cezara (38), koji je osuđen na četiri godine zatvora u Italiji, prenosi ATV.

Foto: Agencija za upravljanje oduzetom imovinom

Ovim postupkom nastavljamo da osiguravamo pravičnost i transparentnost u upravljanju oduzetom imovinom, te pridonosimo borbi protiv korupcije i kriminala u Federaciji BiH – saopćeno je iz Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, prenosi Ured Vlade Federacije BiH za odnose s javnošću.