Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

poraz od mađarske

Nakon novog razočarenja: Džeko naveo šta je bila najveća greška Zmajeva

Foto: Amer Kajmović/FENA

“Teško razočarenje. Izgubili smo utakmicu koja je bila direktni duel za ostanak u Ligi A nacija i za baraž za SP”

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na Stadionu “Bilino polje” u Zenici od Mađarske s 0:2 (0:1) u susretu 4. kola Ligi nacija A, nakon čega je postalo izvjesno da će Zamjevi završiti kao posljednji u grupi 3.

Kapiten Edin Džeko je tokom svih 90 minuta vodio veliku borbu sa defanzivcima Mađarske.

-Promijenili smo formaciju, pokušali nešto drugačije, jer su nam nedostajala dva važna igrača. Krenuli smo jako dobro, imali dvije šanse i htjeli smo da igramo, imali voljni momenat i ne znam šta se onda desilo. Oni su počeli da igraju dugim loptama, a mi to prihvatili. Onda primimo gol iz greške, na ovom nivou to se kažnjava. Gazibegović i Tahirović su imali šanse, nije bilo sreće. Naša najveća greška je što smo stali, vidilo se da Mađarima nije bilo svejedno. Sve ekipe u grupi su dva „levela“ iznad nas, ali ne treba se unaprijed predavati. Na svim utakmicama smo imali aktivan rezultat skoro do samog kraja utakmice, rekao je Dijamant.

Esmir Bajraktarević je prvi put zaigrao od prvog minuta u dresu Zmajeva.

-Dobro smo otvorili utakmicu, dobro odigrali prvih 20 minuta, ali onda su se desile male greške, koje moramo da ispravimo. Ja sam posvećen da napredujem. Ja sam mlad igrač ovdje i svaki dan dobijam savjete od starijih igrača da ostanem fokusiran samo na fudbal.

Katić: Teško razočarenje

Nikola Katić se ustalio u sredini naše odbrane.

-Teško razočarenje. Izgubili smo utakmicu koja je bila direktni duel za ostanak u Ligi A nacija i za baraž za SP. Nismo zaslužili, nismo bili pravi. Moramo se iščupati iz ovoga i raditi dalje. Brzo je novo okupljanje, moramo igrati što bolje u klubovima, raditi jače i sljedeći put kad se okupimo dati više i bolje i nadam se ostvariti bolje rezultate. Dobar dio utakmice bili stabilni, ali primili smo dva gola iz grešaka, prvi iz odbijene i izgubljene lopte na sredini, drugi iz loše procjene. Ne mogu reći da su nas nešto nadigrali, već da su igrali pametnije nego mi. Nismo ispoštovali ono što je selektor tražio od nas i to je realan rezultat na kraju.

BiH do kraja takmičenja u Ligi nacija A, ima još, 16. novembra, gostovanje kod Njemačke, dok će 19. novembra ugostiti Nizozemsku.