Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kod sarajevskog dilera pronašli drogu, oružje i 11 mobitela (FOTO)

oruzje i droga

Dana 15.12.2016.godine u večernjim satima, na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres kuće i pratećih prostorija koje koristi P.H. u ulici Alibega Firdusa, općina Novi Grad Sarajevo.

Tom  prilikom pronađeni su i oduzeti sljedeći predmeti: jedan paketić sa zeljastom materijom koja aocira na opojnu drogu marihuanu, sedam kutija tableta „Suboxone“, dvije drobilice, ručna bomba, dva pištolja, više metaka različitog kalibra, jedanaest mobilnih telefona, četiri laptopa, dva tableta, četiri ultra kartice, bajonet za automatsku pušku, elektro šoker, foto aparat, četiri ručna sata i jedan CS sprej.

Navedenog dana u 22:20 sati, slobode je lišen P.H., rođen 1987. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična  djela iz člana 239., 287, 371. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, Teška krađa, Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija) i člana 52. ZONDINOIM-a.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a P.H. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica.