Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rezultati izbora

Dodik dva najveća gubitnika najavio kao kandidate SNSD-a za četiri godine

dodik
Milorad Dodik proglasio "veliku pobjedu"

Milorad Dodik ustvrdio je da je SNSD dobio 310.000 glasova od do sada prebrojanih, što je 54,3 odsto od ukupnog broja prebrojanih glasova do sada

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je danas veliki dan uspjeha ove stranke na lokalnim izborima.

“SNSD je osvojio 47 lokalnih zajednica od 63”, rekao je Dodik.

Istakao je da su sa koalicijom osvojili još četiri opštine.

“Građani su prepoznali naš stav, i tako smo i dobili podršku. Naša politika daje rezultate. Pobijedili smo i u dvije opštine u FBiH, u Glamoču i Drvaru”, naveo je Dodik.

Ustvrdio je da je SNSD dobio 310.000 glasova od do sada prebrojanih, što je 54,3 odsto od ukupnog broja prebrojanih glasova do sada. “Moraćemo da ove izbore proglasimo jedne od naših najboljih ikada”, kazao je Dodik.

Praz u Bijeljini i Banjaluci

SNSD je i ovaj put poražen u Banjaluci i u Bijeljini. “Naši kandidati Nikola Šobot i Mikajlo Lazić su divni ljudi. Ja ću reći, što niko ne čini u gubitničkoj noći kada su ta dva mjesta u pitanju, iako su izgubili, da će njih dvojica biti naši kandidati i na sljedećim lokanim izborima. Čestitam Drašku Stanivukoviću i svim drugim koji su pobijedili. Gubitnik izbora je SDS”, rekao Dodik. SNSD nije uspio preoteti ni Bijeljinu gdje je slavio kandidat SDS-a.

“Osim Pala, gdje je pobjedio kandidat iz naše koalicije a ne opozicija, nemamo značajnije gubitke, ali smo ostvarili dobitke”, kazao je Dodik.

“Hvala našim građanima jer su pokazali demokratsku zrelost. Ponosan sam na kampanju koja je bila besprijekorna i kandidati su imali priliku da su pokažu na najbolji način”, naveo je Dodik. “U okviru ove velike pobjede, ja proglašavam svoju kandidaturu za predsjednika Republike Srpske na sljedećim izborima”, poručio je na kraju Dodik.

“Imamo ove koji trebali da nam donesu sigurne glasove”

Dodik je ipak najavio i mjere prema poraženim kanadidatima SNSD-a.

“Vidjećemo, kada vidimo rezultate. Imamo ove koji su trebali da nam donesu sigurne glasove. Oni snose odgovornost. Onaj koji ne bude na svom glasačkom mjestu imao ono što je rekao partiji i zavjetovali se da će uraditi, može sutra odmah donijeti ostavku”.

Što se Vlade Đajića tiče, prvog čovjeka SNSD-a u Banjaluci, Dodik je rekao: “SNSD nema potrebu da se obračunava s Đajićem. Znam lično da mu je ovo veoma teško palo. Brojevi su nesumnjivi, mi Banjaluku nismo izgubili, samo je nismo dobili. Ali ono što smo dobili je veći broj glasova za partiju”, kazao je Dodik. Pogledajte šta je sve kazao večeras…