Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

KUD Saobraćajac proslavio svoj 50. rođendan

kud saobracajac rodjendan4

Ove godine, i pored borbe i teških trenutaka, Kulturno-umjetničko društvo Saobraćajac, obilježilo je 50 godina svog postojanja. Uz prigodan program upriličen je u subotu u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu.

U svečanom programu pored slavljenika Saobraćajca, u programu su učestvovali i Gradski folklorni ansambl iz Bugojna, hor Kulturno-umjetničkog društva Proleter, kao i mnogi pjevači koji su karijeru započeli upravo u KUD Saobraćajac.

Na koncertu, nazvanom “Igrom i pjesmom kroz BiH”, KUD Saobraćajac predstavio se s igrama svih naroda koji žive u BiH.

Gosti iz Bugojna predstavili su se igrama iz Gornje Vrbaske doline, a kako bi program bio potpun tu su bili i Vesna Hadžić, Ilijas Gadžo, Lejla Zuko i Neimana Imamović.

Rođendanskoj priredbi prisustvovao je veliki broj ljubitelja tradicije, običaja, sevdalinke, a ulaz je bio besplatan.

Opljačkani uoči rođendana

Kulturno-umjetničko društvo Saobraćajac nastalo je 1965. i sinonim je kvalitetnog i originalnog dostignuća na polju očuvanja bh. folklorne baštine.

Broji više od 250 članova kroz različite sekcije, od folklornih pripremnih ansambala, pa do reprezentativnog ansambla, ali i orkestara, tamburaškog orkestra i vokalne grupe. Prije dva mjeseca ovo kulturno-umjetničko društvo zadesila je pljačka i i skoro svi instrumenti iz prostorija društva su ukradeni.