Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izetbegović primio ambasadora Malezije

ambasador malezije izetbegovic

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović primio je ambasadora Malezije u BiH Anuara bin Kasmana.

U srdačnom razgovoru sagovornici su se složili da su bilateralni odnosi dviju zemalja veoma dobri, te da treba raditi na daljem razvijanju svih vidova saradnje BiH i Malezije.

Ambasador Bin Kasman uručio je predsjedavajućem Izetbegoviću pozive iz Malezije za učešće na dvije važne međunarodne konferencije.

Premijer Malezije Mohd Najib pozvao je predsjedavajućeg Izetbegovića na međunarodnu konferenciju “Blue Ocean: Transformacija država putem kreativnosti i inovacije”, koja će biti održana u Putrajayi. “Blue Ocean” je strateška vizija koju su razvili eksperti ugledne poslovne akademije INSEAD, W. Chan Kim i Rennee Mauborgne, a Malezija odlučila primijeniti kao državnu razvojnu strategiju na svim nivoima vlasti.

Predsjednik fondacije WIEF – Svjetskog islamskog ekonomskog foruma, Tun Musa Hitam, pozvao je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Izetbegovića da početkom augusta u Džakarti učestvuje na dvanaestom sastanku WIEF-a, čija će noseća tema biti „Decentralizovanje rasta i osnaživanje biznisa budućnosti“, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

WIEF već godinama djeluje s ciljem širenja poslovnih mogućnosti u okvirima muslimanskog svijeta, ohrabrujući projekte u kojima profitiraju širi slojevi društva.

Predsjedavajući Izetbegović zahvalio je na uručenim pozivima.