Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ukrajinski predsjednik

Zelenski: Bliže smo kraju rata nego što mislimo. Putin se jako boji te operacije

volodimir zelenski
Foto: Twitter

Od nedjelje se Zelenski nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama gdje će sudjelovati na zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda

Sve smo bliže kraju rata, bliže nego što mislimo, izjavio je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski u intervjuu kojeg je dao za televizijsku stanicu ABC News.

I ovom prilikom Zelenski je ponovno pozvao Washington i druge partnere da nastave podržavati Ukrajinu, jer kako je prvi čovjek Ukrajine rekao „samo snažna pozicija Ukrajine može potaknuti ruskog predsjednika Putina da zaustavi rat“.

Od nedjelje se Zelenski nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama gdje će sudjelovati na zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda. Ukrajinski predsjednik će tu priliku iskoristiti i za brojne sastanke sa svjetskim čelnicima, a razgovarat će i s aktualnim američkim kandidatima za novog predsjednika, Kamalom Harris i Donaldom Trumpom.

-Još jednom pozivam sve naše saveznike da nam pomognu doći do zajedničke pobjede za istinski pravedan mir, rekao je Zelenski te se osvrnuo na operaciju Kursk.

-Putin se jako boji te operacije jer su njegovi ljudi po njoj vidjeli da ne može braniti cijelu svoju teritoriju, zaključio je Zelenski.