Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zaklao prijatelja i odsjekao mu ruke, pa ga bacio kraj rijeke

lee-manuel-viloria-paulino4

Lee Manuel Viloria-Paulino nestao je 18. novembra. Porodica tvrdi kako 16-godišnjak, kad je posljednji put odlazio od kuće, sa sobom nije ponio mobitel i novčanik, a 13 dana poslije njegovo unakaženo tijelo pronašla je žena dok je šetala psa kraj obale rijeke Merrimack u Lawrenceu u Massachusettsu.

Tinejdžeru je bila odsječena glava, a obje ruke odsječene ispod laktova.

“Nikad nismo vidjeli ništa strašnije. Obdukcija je trajala 11 sati jer je tijelo bilo previše unakaženo. Mještani su zgroženi ovim zločinom, a naša mala zajednica psihički je uništena”, rekao je načelnik tamošnje policije.

Dan nakon što su pronašli ubijenog mladića, policajci su uhapsili njegova vršnjaka i prijatelja iz škole Matthewa Borgesa. Iako sumnjaju da je upravo on počinio zločin, još ne otkrivaju motive koji su ga nagnali na to, prenosi Jutarnji list.

Srednjoškolcu će se suditi za ubistvo prvoga stepena kao da je odrasla osoba.

“Borges i Viloria-Paulino zajedno su večerali toga dana kad je ubijeni nestao. Obojica su bili dobre volje, nasmijani i vedri. Nikome nije jasno što se poslije dogodilo”, rekli su šokirani prijatelji iz škole.

Mathew Borges (lijevo) i Lee Manuel Viloria-Paulino (desno)

Žrtvina tetka Christine Michaud kaže kako je njezin nećak bio odličan učenik, obožavao je poeziju, uvijek je bio spreman svima pomoći, a sad se najviše boji da će njegovo ubistvo javnost brzo zaboraviti.

“Ne želimo da nas tretiraju kao građane drugoga reda samo zato jer smo Latinoamerikanci. Lee Manuel nije bio kvartovska problematična ništarija i zaslužuje pravedno suđenje”, zavapila je očajna tetka.