Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik srbije

Vučić: Svijet je na ivici svjetskog sukoba, idemo u lošem smjeru

Foto: Screenshot/Prva

Istakao je da je plan da prosječna plata 2027. godine u Srbiji bude 1.400 eura, prosječna penzija najmanje 620 eura, a minimalna zarada 650 eura.

– Te večeri i prvih šest mjeseci bi bilo sve u redu, jer smo mi džentlmeni i gospoda. Čestitali bismo našim protivnicima, neću da kažem to se neće desiti, ne znam, narod je taj koji odlučuje. Ali ako me pitate šta bi se desilo sa zemljom, pošto to mogu bez problema da predvidim, urušili bi je nevjerovatnom brzinom – rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanje novinarke TV Prva šta bi bilo ako bi SNS izgubio na izborima.

To bi se, kako je kazao, desilo jer njegovi politički protivnici nemaju nikakavu politiku.

– Nemaju nikakav program, imaju raznorodne stavove, višak sujete, manjak liderstva, ogromna površnost, nikakvo znanje, samo bi išli po televizijama i prijetili hapšenjima, ubijanjima, a zemlja bi nestajala. Baš kao što se to dešavalo 2000. godine kada smo imali najviše stope kriminala, ubijenih, silovanja, najvišu stopu zakatančenih fabrika, pljačkanja građana, samo su oni postajali bogatiji. To je politika za njihove džepove i za njihov interese, a ne za narod i građane – rekao je Vučić, dodajući da je izbor rukovodstva jedne zemlje „od strateškog i suštinskog značaja“.

Prosječna plata 1.400 eura!?

Vučić je najavio da će penzioneri, vlasnici penzionerskih kartica, imati 30 posto popusta na vozne karte Srbijavoza i 15 posto na avio karte Air Srbije, dok će korisnici studentskih kartica, koje će početi da se izdaju od 1. decembra, imati 20 posto popusta za vozne i 10 posto na avio karte.

Istakao je da je plan da prosječna plata 2027. godine u Srbiji bude 1.400 eura, prosječna penzija najmanje 620 eura, a minimalna zarada 650 eura.

Svjetski sukob

Vučić je rekao i da misli da je svijet na ivici svjetskog sukoba.

“Zapad hoće da sačuva svoju dominaciju, a u vojnom smislu vidjelo se da najmoćnije vojne sile, poput SAD i Izraela, tu ima mnogo pukotina, i vidi se da neki manji mogu da se bore protiv njih. Kada neko osjeti krv, i kada misli da može, nastaviće to da radi. To su opasnosti sa kojima se suočavamo. U Ukrajini vidimo da je situacija teška, i da će Zapad teško poraziti Ruse, kao što će Rusi teško poraziti Ukrajince”, rekao je Vučić.

Predsjednik je istakao da mnoge zemlje traže drugačiji poredak u svijetu.

“Sada imate takvu situaciju, onda van direktnih sukoba su ostali Kina i Amerika. Ali Amerika jasno i otvoreno pomaže Ukrajinu, kao i jasno, otvoreno i nedvosmisleno Izrael, od finansijske do pomoći u oruđu i oružju. Tako da, bližimo se na žalost tome. Antagonizmi su sve veći. Želje za drugačijom raspodjelom dobara u svijetu je sve veća i ljudi hoće, i mnoge, mnoge zemlje hoće drugačiji poredak u svijetu”, rekao je on.

Vučić je rekao da cijeli svijet ide u lošem smjeru.

“Zato nam treba sigurnost i stabilnost, da čuvamo svoju zemlju, a ne da je napadamo kao što neki rade”, poručio je Vučić.