Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ne dolazi na BRICS

Vučić ne ide kod Putina, poslao mu Vulina

putin vučić
Foto: Mikhail Metzel/TASS Photo via Newscom Newscom/PIXSELL
Arhiva

“Putinu sam rekao da bi mi bilo teško da dođem i da nema posjeta visokih zvanica koje nas očekuju i da vjerujem da to razumije”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da nije prihvatio poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina o posjeti Rusiji tokom održavanja samita BRICS-a od 22. do 24. oktobra u Kazanju.

Kada je riječ o predstavniku Srbije na samitu BRICS-a, Vučić je rekao da je razgovarao sa Putinom i to je jedini razlog zašto nije želio da saopšti dok ne kaže u lice onome od koga je dobio poziv – predsjednika Putina.

“To je izraz odgovornosti. Imali smo sadržajan razgovor. Razgovarali smo o proslavi oslobođenja Beograda, kao i o gasnom aranžmanu i očekujem da krenemo u razgovor o dugoročnom aranžmanu.

Istog sekunda kada sam dobio poziv predsjednika Putina, rekao sam ruskom ambasadoru da imam dogovoreno sa Tuskom. Rekao sam Putinu i da nema ovih posjeta, bilo bi mi teško da dođem iz različitih razloga”, kazao je Vučić.

Dodao je da će, na samitu BRICS-a u Kazanju, Srbiju predstavljati ministri Bratislav Gašić, Aleksandar Vulin, Adrijana Mesarović i Nenad Popović.

“Putinu sam rekao da bi mi bilo teško da dođem i da nema posjeta visokih zvanica koje nas očekuju i da vjerujem da to razumije”.