Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik srbije

Vučić: Donošenje Rezolucije o Srebrenici će biti ispitano kao motiv za napad

Foto: F.S./ATAImages/PIXSELL

“Ovo je sve smišljeno, nije se slučajno dogodilo”, rekao je Vučić

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić gostujući na TV Prva kazao je da će “donošenje Rezolucije o genocidu o Srebrenici također biti ispitano kao motiv” za napad Miloša Žujovića ispred izraelske ambasade.

Vučić je rekao da se država bori protiv “islamskog” terorizma, kao što se navodno bori i protiv “pravoslavnog”, prenosi Tanjug.

-Ovo je sve smišljeno, nije se slučajno dogodilo, rekao je Vučić, precizirajući da je riječ o planiranom terorističkom napadu.

On je naveo da je napadač Miloš Žujović bio izuzetno dobro obučen i da je strijelu ispalio držeći samostrel u kesi, kako bi napad bio potpuno neočekivan.

O Dodiku

-Nećemo prihvatiti oktroisanog lidera Republike Srpske, već samo onog koga izabere srpski narod, poručio je dalje Vučić, koji tvrdi da se duboko ušlo u fazu “nagovaranja” onih koji treba da donesu osuđujuću presudu protiv entitetskog predsjednika Milorada Dodika.

-Radi se o poštenju i poštovanju volje srpskog naroda, rekao je Vučić.

-Određene pripreme za reakciju, koja nije samo politička su u toku, tako da, komplikuje se na sve strane. Za nas je važno da sačuvamo mir, sačuvamo, naš narod i vjerujem da ćemo uspjeti, rekao je srbijanski predsjednik.