Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija tvrdi drugačije

Vučević: Srbi u Hrvatskoj i dalje nemaju mira

Miloš Vučević vlada srbije
Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Upravna zgrada pravoslavne crkvene općine Petrinje izgrađena je 1780. godine, na nju se postavlja novi krov pa je neko na krov postavio hrvatsku zastavu.

Premijer Srbije Miloš Vučević kazao je u četvrtak da su u Hrvatskoj, članici Evropske unije tolerišu čudne vrijednosti i pravila nakon što su na zgradi pravoslavne crkve, hramu Svetog Spiridona Čudotvorca, i upravnoj zgradi Crkvene pravoslavne općine u Petrinji u srijedu osvanuli grafiti s ustaškim simbolima.

“Srbi u Hrvatskoj i dalje nemaju mira! Kako drugačije objasniti još jednu provokaciju u nizu, ovog puta na zgradi Crkve Svetog Spiridona Čudotvorca i upravnoj zgradi Crkvene pravoslavne općine Petrinja, na kojoj su osvanuli grafiti s ustaškim simbolima”, stoji u priopćenju iz Ureda srbijanskog premijera.

Paroh Saša Umićević smatra da je to posljedica nesporazuma oko postavljanja hrvatske zastave na upravnu zgradu koja se obnavlja nakon potresa.

Upravna zgrada pravoslavne crkvene općine Petrinje izgrađena je 1780. godine, na nju se postavlja novi krov pa je neko na krov postavio hrvatsku zastavu.

„Niko nije tražio dopuštenje za postavljanje zastave“, kaže paroh dodajući kako je htio razgovarati s gradskom upravom i zatražiti da se zastava skine, ali je njegov zahtjev ignoriran, podsjeća Hina.

No u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj kažu da nisu zaprimili nikakvu prijavu u vezi grafita.