Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Vjetar u Dalmaciji rušio stabla, kiša izazvala bujice, padala i tuča

nevrijeme dalmacija
Foto: Dalmacija Danas

Do 3 sata ujutro, najviše kiše palo je na Rivnju u zadarskom arhipelagu – 108 litara po kvadratnom metru, što je više od mjesečnog prosjeka

Nevrijeme je noćas zahvatilo Dalmaciju. Grmljavinska linija bila je duga 100 kilometara.

Oko ponoći, oluja praćena grmljavinom pogodila je šire splitsko područje, a vjetar je dosezao brzinu od 80 km/h. Jugo je naglo promijenilo smjer u tramontanu.

Vjetar rušio stabla

Kako je objavio Dalmacija Danas, u Kaštel Lukšiću je vjetar srušio stablo, ali su grane zapele na obližnjoj zgradi pa automobili ispod nisu oštećeni.

Do 3 sata ujutro, najviše kiše palo je na Rivnju u zadarskom arhipelagu – 108 litara po kvadratnom metru, što je više od mjesečnog prosjeka. Susak je dobio 65 litara, a Zadar 45, dok su ostali gradovi poput Solina, Poljica i Splita zabilježili manje količine.

Obilne kiše izazvale su bujice, a s planine Kozjak potoci su se slijevali kaštelanskim ulicama. Na cestama od Žrnovnice do Gornjeg Sitnog bilo je odrona.

Oluja je donijela i tuču na šibenskom području, a temperature su značajno pale.

U Šibeniku je bilo 17 stepeni, u Splitu 18, dok je na višim nadmorskim visinama temperatura bila još niža, poput 9 stepeni na Sinjalu na Dinari.

Nevrijeme je bilo i u Biogradu na Moru.