Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vatreni obračun ispred škole u Novom Pazaru, meci fijukali na sve strane

Untitled11

U pucnjavi koja se desila danas nešto prije 17 sati u Ulici Stefana Nemanje u Novom Pazaru, ispred Osnovne škole “Bratstvo”, koju pohađa skoro 2.000 učenika, samo pukom srećom niko nije povrijeđen.

Kako Blic nezvanično saznaje, pucano je na Novopazarca Dženana Kačara (32) koji je od ranije poznat policiji.

700445_novipazar01-policija-pregleda-audi-dzzenana-kaccara-foto--n.-koccovich_f

“U to vrijeme djeca završavaju nastavu i kreću kući. Kako je počela sezona petardi, nisam obraćao pažnju na buku koju čujem sa ulice. Međutim, ubrzo sam čuo viku i vidio da se radi o pucnjavi. Meci su fijukali na sve strane, pogađali parkirane automobile i autobus koji je prolazio, pa je pravo čudo da niko nije povrijeđen – priča jedan od očevidaca.

700446_novipazar02-meci-pogadjali-automobile-samo-pukom-srechom--niko-nije-povredjen-foto-n.-koccovich_f

Policija je ubrzo stigla na lice mjesta i blokirala ulicu. Dženan Kačar je odveden u policijsku stanicu gdje je dao izjavu.

On je inspektorima ispričao da je u njega pucao N.K. iz Novog Pazara koji je nakon toga pobjegao s lica mjesta. Iako je Dženan rekao da on tom prilikom nije pucao, njemu će vjerovatno biti urađen test parafinske rukavice kako bi se provjerila istinitost te tvrdnje.

Inače, Kačar je 2011. godine učestvovao u pucnjavi u istoj ovoj ulici, najprometnijoj u Novom Pazaru, kada su nakon svađe sa M.N i njegovim drugom Dženan i njegov otac Esat potegli pištolje i pucali.

M.N. je tada pogođen u stomak, a Dženan i njegov otac su uhapšeni.