Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gori Dalmacija

Vatra u Podgori došla 20 metara do kuća: “Turisti bježali, ali ne zbog požara”

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Gosti iz vila i kuća u Podgora Selu su evakuisani, vatra se bila približila 20 metara od kuća, a plameni “jezici” bili su visoki i do 30 metara, dok su Podgorani ostali u svojim objektima koje su branili polivajući ih vodom iz guma

Uz aktivne požare na području Skradina i Tučepa s kojima se vatrogasci bore od utorka, jučer u popodnevnim satima su izbili požari na području Marina – Vrsine (Splitsko-dalmatinska županija) i kod Pakoštana (Zadarska županija).

Najteže je u Tučepima i Podgori. Požar kod Tučepa se tokom dana razbuktao i zaprijetio kućama u Podgori. Načelnica Podgore je nešto prije ponoći potvrdila da su kuće sačuvane, javlja Index.

Turisti bježali

Na požarišta u Dalmaciju stižu vatrogasci iz Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Sisačko-moslavačke županije, a u pomoć kolegama u Splitsko-dalmatinskoj županiji krenuli su i pripadnici Intervencijske vatrogasne postrojbe Dubrovnik.

Zbog požara jutros je zatvorena cesta od Makarske do tunela Stupica.

Pola sata prije ponoći, požar u Podgora Selu u zaseocima Šćekići i Marinovići stavljen je pod kontrolu, a preko noći ga je gasilo 317 vatrogasaca s Makarske rivijere i cijele Županije sa 70 vozila, a u pomoć su im pristigle kolege iz Dubrovačko-neretvanske županije, dok se očekivao dolazak i oko 100 vatrogasaca s kontinenta.

Gosti iz vila i kuća u Podgora Selu su evakuisani, vatra se bila približila 20 metara od kuća, a plameni “jezici” bili su visoki i do 30 metara, dok su Podgorani ostali u svojim objektima koje su branili polivajući ih vodom iz guma, piše Slobodna Dalmacija.

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Načelnica općine Podgora Petra Radić izjavila je da je evakuisano 30-40 ljudi koji su smješteni u centru, ali neki od njih su se kasno sinoć počeli vraćati kućama jer su objekti sačuvani i nema većih šteta, osim jedne nagorjele cisterne, piše Slobodna Dalmacija.

-Opožaren je veliki dio zaseoka, ali sve kuće su obranjene”, kazala je Radić dodavši kako je pomalo bizarno što većina turista bježi iz kuća i apartmana jer nemaju internet vezu, a ne zbog bojazni od požara.