Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Traje potraga

Užas na Drini: Prevrnuo se čamac pun migranata, u rijeci nestalo sedam osoba

Foto: Arhiv
Rijeka Drina kod Donjeg Šepka

Odmah po prijavi, mjesto nesreće upućeni su pripadnici policije i Sektora za vanredne situacije i trenutno se intenzivno pretražuje rijeka i priobalje.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su jutros Granični organi Bosne i Hercegovine obavijestili Graničnu policiju Ljubovija da se tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa nelegalnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali da prijeđu rijeku između mjesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Zvornik.

“Jutros, oko 5:00 sati, Graničnoj policiji Ljubovija prijavljeno je od strane Graničnih organa Bosne i Hercegovine, kao i od jednog mještanina, da se tokom noći na Drini prevrnuo čamac sa nelegalnim migrantima, koji su iz Srbije pokušali prijeći rijeku između mjesta Drlača u opštini Ljubovija i Orlice u opštini Zvornik”, naveli su, piše nova.rs.

Odmah po prijavi, mjesto nesreće upućeni su pripadnici policije i Sektora za vanredne situacije i trenutno se intenzivno pretražuje rijeka i priobalje.

“Osim pripadnika Policijske stanice Ljubovija i Sektora za vanredne situacije, u pretrazi učestvuju i pripadnici Stanice granične policije Ljubovija i Regionalnog centra granične policije prema BiH, a očekuje se i dolazak pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije MUP Srbije u cilju pronalaska ostalih nelegalnih migranata”, izjavio je Dačić.