Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odluka stupila na snagu

Ukrajinsko ministarstvo odbrane kroz nacionalizaciju preuzelo pet strateških kompanija

PXL_ABA_090522_93379043

Jaroslav Železnjak, prvi zamjenik predsjednika parlamentarnog odbora za finansije, poreznu i carinsku politiku, rekao je da je Ukrajina nacionalizirala privatne udjele u pet strateških kompanija, uključujući proizvođača motora i energetsku kompaniju

Ukrajinsko ministarstvo odbrane objavilo je danas da je preuzelo udjele u pet strateških kompanija u skladu sa zakonom o ratnom stanju, objavila su u ponedjeljak tri visoka ukrajinska dužnosnika, prenijeli su ukrajinski mediji.

Odluka je donesena na sastanku visokih dužnosnika za sigurnost 5. novembra i stupila je na snagu sljedeći dan, rekao je sekretar vijeća za nacionalnu sigurnost i odbranu Oleksij Danilov na brifingu.

Jaroslav Železnjak, prvi zamjenik predsjednika parlamentarnog odbora za finansije, poreznu i carinsku politiku, rekao je u ponedjeljak da je Ukrajina za potrebe države u ratu nacionalizirala privatne udjele u pet strateških kompanija, uključujući proizvođača motora i energetsku kompaniju.

Nacionalni odbor za vrijednosne papire i tržište dionica nacionaliziralo je udjele u vlasništvu privatnih ulagača zbog izvanrednog stanja, pojasnio je Železnjak.