Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rat u ukrajini

Ukrajinci potvrdili: Pogodili smo “Atlas” i “Zenit”, nanesena je velika šteta ruskoj vojsci

Foto: Screenshot/X

Detaljne informacije o napadu se analiziraju, naglasio je Generalštab, dodajući da Odbrambene snage nastavljaju da preduzimaju sve mjere za podrivanje vojnog i ekonomskog potencijala Rusije i zaustavljanje oružane agresije na Ukrajinu

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine potvrdio je danas da su u noći između utorka i srijede, jedinice Snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Ukrajine i Glavne obavještajne uprave Ministarstva odbrane, u saradnji sa ostalim komponentama Odbrambenih snaga, izvršile udar na skladište nafte Atlas u Rostovskoj oblasti, u Rusiji.

“U noći 28. avgusta izvršen je udar na skladište nafte Atlas u Rostovskoj oblasti. Uslijed toga izbio je požar na teritoriji vertikalnih rezervoara”, navodi se u saopćenju Generalštaba na Facebooku.

Pored toga, pogođeno je skladište nafte Zenit u Kirovskoj oblasti i poljska artiljerija ruske vojne grupe Zapad u Voronješkoj oblasti Ruske Federacije, dodaje se u saopćenju.

Detaljne informacije o napadu se analiziraju, naglasio je Generalštab, dodajući da Odbrambene snage nastavljaju da preduzimaju sve mjere za podrivanje vojnog i ekonomskog potencijala Rusije i zaustavljanje oružane agresije na Ukrajinu.

Naftna baza Atlas Agencije za federalne državne rezerve u Kamensko-Šahtinskom okrugu Rostovske oblasti je dio ruskog vojno-industrijskog kompleksa i direktno učestvuje u obezbeđivanju ruskih trupa.