Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ubio sina i dvoje odraslih, majka djetata pobjegal pred rafal

policija

Njemačka policija traži Hrvata Dražena Dakića (40), koji se sumnjiči da je u četvrtak oko 21.30 sati u kući u Villingendorfu ubio muškarca (34), ženu (29) i dječaka (6). Jedna žena uspela je da se spasi.

Žena je pobjegla iz kuće kad je Dakić počeo da puca,a prema prvim informacijama riječ je o majci ubijenog djeteta koje je prema pisanju njemačkih medija tek krenulo u školu.

Muškarac i dijete su bili mrtvi kada je došla hitna pomoć. Žena je umrla dok su ljekari pokušavali da joj pomognu. Nažalost, povrede su bile preteške. Dijete koje je Dražen ubio bio je njegov sin, piše Blic.

Dražen je pobjegao, a policija je objavila njegov opis. Dražen ima tamnu, kratku kosu, smeđe oči, tanke usne. Visok je 1,77 metara i kad je pobjegao na sebi je imao crnu jaknu.

Navodno je pobjegao u “Seat Ibizi”. U toku je velika akcija, a Dražena traži 50 policajaca i helikopter. Na autoputu se kontroliraju vozila.

Villingendorf je mjesto u kojem živi 3.500 ljudi. Tokom noći je bilo vrlo napeto. Policija se bojala da je Dakić u blizini pa su mještane upozorili da ne izlaze iz svojih domova, piše Bild.

Policija se boji da je Dakić naoružan. Motiv ubistva se još ne zna. Moguće je da su ubijeni muškarac i žena bili u posjeti.