Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U lančanom sudaru u Srbiji poginulo dvoje djece, deset osoba povrijeđeno

uvidjaj-policija-srbija

Kako je saopštila Policijska uprava Smederevo, u saobraćajnoj nesreći na autoputu u blizini Krnjeva kod Velike Plane jutros je poginulo dvoje dece, a 10 osoba je povređeno, javlja Anadolu Agency (AA).

U udesu je učestvovalo šest vozila, a nesreća se desila dva časa posle ponoći. Do udesa je došlo tako što je putničko vozilo “fiat” beogradskih registarskih oznaka, koje se kretalo srednjom kolovoznom trakom iz pravca Niša prema Beogradu, udarilo automobil “BMV” također, beogradskih registarskih oznaka.

Nakon sudara oba vozila su se zaustavila u zaustavnoj traci, a videvši da je došlo do sudara, vozač automobila “toyota” nemačkih registarskih oznaka, koji se nalazio iza njih, usporio je kretanje. Automobil “toyota” je sustigao i udario autobus makedonskih registarskih oznaka, a od siline udara automobil se okretao po kolovozu i zaustavio se u zaustavnoj traci.

Autobus je nastavio kretanje i udario i u automobil “chrysler” bugarskih registarskih oznaka. Istovremeno “Chrysler” je udario u vozilo “BMV” poljskih registarskih oznaka, koje se kretalo ispred njega.

Dvoje dece, beba i sedmogodišnje dete iz vozila “toyote” je podleglo usljed povreda u bolnici u Smederevu, dok je 10 osoba iz ostalih vozila, od kojih četvoro dece, teže i lakše povređeno.

Uviđaj na licu mesta izvršio je zamenik Osnovnog javnog tužioca u Velikoj Plani, uz asistenciju pripadnika saobraćajne policije.

Po njegovom nalogu, vozaču autobusa, makedonskom državljaninu (48 godina), nakon ukazivanja medicinske pomoći, biće određeno policijsko zadržavanje, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.