Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

carinski službenici

U Hrvatskoj u autu pronašli 215 litara rakije, poznata je i visina kazne

kazna za rakiju u hrvatskoj
FOTO: Carinska uprava Hrvatska

Pregledom vozila, carinici su pronašli 43 plastične boce, bez oznake o proizvodu i proizvođaču

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Rijeka spriječili su nezakonitu prodaju 215 litara žestokog alkoholnog pića, objavila je Carinska uprava u saopštenju.

Naime, jučer su provodili pojačane mjere nadzora te su na autocesti A6 zaustavili vozilo hrvatskih registarskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin.

Pregledom vozila, carinici su pronašli 43 plastične boce, bez oznake o proizvodu i proizvođaču i bez posebnih markica za alkohol Ministarstva financija RH, pojedinačne zapremine pet litara jakog alkoholnog pića rakije šljivovice, u ukupnoj količini od 215 litara.

Oduzeli mu rakiju, kaznili ga s 4500 eura

“Prekršitelj koji je zatečen u posjedovanju i prijevozu rakije šljivovice bez nadzornih markica Ministarstva financija RH, navedenom radnjom počinio je prekršaj opisan u članku 133. stavak 1. točka 40. Zakona o trošarinama jer je nezakonito posjedovao i prevozio predmete oporezivanja na koje sukladno odredbama ovog Zakona nije obračunata i plaćena trošarina. Stoga će mu biti izdan prekršajni nalog s predviđenom novčanom kaznom u iznosu od 4500 eura.

Pronađena roba privremeno je oduzeta, a nadležnom Područnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za donošenje rješenja o naknadnom obračunu trošarine na jaka alkoholna pića u iznosu od 684.85 eura”, priopćili su iz Carinske uprave.