Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

gornja austrija

U Austriji ubijen načelnik općine i najmanje još jedna osoba. Poznat motiv napada i ko je ubica

Foto: Krone.at

Policija upozorava građane da je ubica, koji je lovac, vrlo opasan te da ne izlaze iz kuća. Navodno je pucao na gradonačelnika s udaljenosti od 500 metara, skrivajući se u obližnjem šumarku, javlja Kronen Zeitung

U Mühlviertelu, u Gornjoj Austriji, jutros je ubijen načelnik općine Kirchberg ob der Donau Franz Hofer, a nakon toga nađeno je još jedno tijelo.

Mediji javljaju kako je nađeno i treće tijelo, no policija tu informaciju nije potvrdila. Druga žrtva nađena je u istom okrugu.

Prema prvim informacijama, pretpostavlja se da je načelnik ubijen na livadi u Altenfeldenu, općini koja graniči s Kirchbergom ob der Donauom.

Ubica u bijegu

Osumnjičeni počinitelj je u bijegu, a riječ je o lovcu koji je, kako se vjeruje, naoružan dugom puškom.

Trenutno je u toku opsežna akcija potrage za osumnjičenim, a na terenu su specijalne jedinice, uključujući postrojbu Cobra.

Područje je široko ograđeno, a na mjestu su sve raspoložive hitne službe.

Policija upozorava građane da je ubica, koji je lovac, vrlo opasan te da ne izlaze iz kuća. Navodno je pucao na gradonačelnika s udaljenosti od 500 metara, skrivajući se u obližnjem šumarku, javlja Kronen Zeitung.

Motiv ovog zločina i daljnji tok događaja zasad ostaju nepoznati, priopćila je policija. Die Presse javlja kako je mogući povod zločina spor oko lova.

Foto: Kronen Zeitung
Objavljena fotografija napadača

Prema informacijama Kronen Zeitunga, ubijeni gradonačelnik i druga žrtva bili su kolege lovci, kao i napadač.

Gradonačelnik Franz Hofer je bio član austrijskih narodnjaka (ÖVP), desničarske stranke koja je i trenutno vladajuća na razini države.