Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tajland

Turistički avion se srušio u šumu, traje potraga. Strahuje se da su svi u njemu poginuli

Foto: X

Fotografije s mjesta nesreće pokazuju krhotine aviona razbacane po šumovitom, močvarnom području, dok spasioci kopaju motkama i koriste pumpu kako bi izvukli vodu iz nekih područja, a policijske forenzičke jedinice izvlače tijela

Tajlandski spasioci u petak su koristili motke kako bi pretraživali blatnjavi, šumoviti teren tražeći ostatke devet osoba sa čarter leta koji se srušio dan ranije, saopćile su vlasti. Pretpostavlja se da su svi putnici poginuli.

Petero turista iz Kine i četvero Tajlanđanina, uključujući dva pilota, bili su u avionu Cessna Caravan C208B koji se spustio 100 kilometara jugoistočno od Bangkoka, 11 minuta nakon što je izgubio kontakt sa zemaljskom kontrolom nakon polijetanja.

Pretpostavlja se da su svi u avionu mrtvi, saopćio je Chonlater Yongtrong, guverner pokrajine Chachoengsao, mjesta nesreće, dok vlasti pokušavaju istražiti uzrok.

Pronađeni ljudski ostaci

– Pronašli smo brojne ljudske ostatke – izjavio je guverner novinarima u četvrtak navečer, dodajući da je blatnjavi teren komplicirao posao tragačima.

– Avion je padao okomito, tako da smo morali kopati deset metara u zemlju – kazao je.

Fotografije s mjesta nesreće pokazuju krhotine aviona razbacane po šumovitom, močvarnom području, dok spasioci kopaju motkama i koriste pumpu kako bi izvukli vodu iz nekih područja, a policijske forenzičke jedinice izvlače tijela.

Avion na letu TFT209 prema istočnoj pokrajini Trat, poletio je iz aerodroma Suvarnabhumi u glavnom gradu u četvrtak poslijepodne.

– Letjelica je izgubila kontakt sa zemaljskom kontrolom u Bangkoku 11 minuta nakon polijetanja – saopćli su pokrajinski zvaničnici, prenosi Reuters.