Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

izbori u sad

Trump prekinuo skup i počeo puštati muziku. Harris: Nadam se da je s njim sve u redu

Foto: Screenshot/X

Kada je miting prekinut, Trump je zatražio da se pusti pjesma “Ave Marija”, a potom je predložio da se večer završi tako što će publika ostati na svojim mjestima i uživati u njegovom izboru pjesama

Predizborni skup republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima u SAD Donalda Trampa u predgrađu Filadelfije spontano se pretvorio u koncert, jer je bivši predsjednik prestao da odgovara na pitanja kada mu je rečeno da je dvoje ljudi u publici zatražilo pomoć ljekara, i preuzeo ulogu DJ-a.

Moderatorica skupa je bila guvernerka Južne Dakote, Kristi Noem, koja je primijetila da je u sali previše toplo, a Trump je potom pitao da li rade klima-uređaji, prenosi Glas Amerike.

Kada je miting prekinut, Trump je zatražio da se pusti pjesma “Ave Marija”, a potom je predložio da se večer završi tako što će publika ostati na svojim mjestima i uživati u njegovom izboru pjesama, umjesto da ga sluša kako odgovara na pitanja.

Harris dovela u pitanje Trumpovo mentalno zdravlje

Mnoge njegove pristalice su se uputile ka izlazima, ali su neki od prisutnih ostali do kraja, a scena u Filadelfiji, u Pensilvaniji, kako kažu Trumpovi saradnici, podsjećala je na prijeme u Mar-a-Lagu – imanju na Floridi gdje Trump rado preuzima ulogu DJ-a na sastancima sa bogatim članovima svog privatnog kluba.

Portparol Donalda Trampa, Steven Chang, napisao je na mreži X da se “nešto veoma posebno dogodilo u Pensilvaniji” i dodao da je Trump “drugačiji od svih ostalih političara u historiji, i to je sjajno”.

Međutim, posle ovog skupa, demokratska predsjednička kandidatkinja Kamala Harris dovela je u pitanje Trumpovo mentalno zdravlje.

“Nadam se da je sa njim sve u redu”, napisala je Kamala Harris na svom nalogu na mreži X.

Kampanja Harris, koja je počela agresivno da dovodi u pitanje Trumpovo zdravstveno i mentalno stanje, saopćila je da je na skupu u ponedjeljak uvečer republikanski predsjednički kandidat djelovao “izgubljeno, zbunjeno i usporeno”.