Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

POTRAGA SE NASTAVLJA

Svjedok dao izjavu: Bečka policija se oglasila o snimku djevojčice koja podsjeća na Danku

danka snimak bec
Foto: Telegraf.rs

U slučaj nestanka Danke Ilić (2) uključila se i bečka policija nakon navoda jednog državljanina Srbije da je vidio djevojčicu u glavnom gradu Austrije

Državljanin Srbije koji živi u Beču prijavio je da je vidio djevojčicu u pratnji dvije žene koja navodno liči na Danku

U slučaj nestanka Danke Ilić (2) uključila se i bečka policija nakon navoda jednog državljanina Srbije da je vidio djevojčicu u glavnom gradu Austrije.

-Svjedok je intervjuisan i obezbjeđen je snimak koji je muškarac napravio. Čovjek je za slučaj saznao preko društvenih mreža. Tačne okolnosti, posebno da li je u pitanju nestala djevojčica, predmet su istrage koja je u toku – kazao je Markus Ditrih, portparol bečke policije, a prenio “Kleine Zeitung”.

Podsjetimo, državljanin Srbije koji živi u Beču prijavio je da je sinoć na autobuskoj stanici u centru austrijske prijestonice vidio djevojčicu u pratnji dvije žene koja navodno liči na Danku nestalu u utorak u Srbiji.

Državljanin Srbije kontaktirao je srbijanske nadležne organe, koji su se obratili bečkoj policiji sa zahtjevom za istragu – izjavio je portparol bečke policije Markus Ditrih.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je u utorak oko 13:45 sati u Banjskom polju kod Bora, a danas je šesti dan potrage za njom.