Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stručnjaci vjeruju da će Trump podnijeti ostavku

Donald Trump

Profesor prava na Univerzitetu Columbia Philip Bobbitt vjeruje da će Donald Trump biti prisiljen da podnese ostavku na mjesto predsjednika SAD zbog “ustavne krize koju su uzrokovali njegov sin i zet”.

Mailovi Trumpovog sina nedavno su otkrili da se prošlog ljeta sastao sa ruskim advokatom Natalijom Veselnickajom, a prisutni su bili i Truampov zet Jared Kushner, te Paul Manafort, tadašnji vođa republikanske kampanje.

Donald Trump Mlađi odgovorio je tako na ponudu “inkriminišućih informacija” o Hillary Clinton.

“Kakvi god bili ciljevi Trumpove kampanje, već dugo je jasno da mu je najveći cilj stvaranje dinastije, nakon što je uništio druge `dinastije` u svojoj posljednjoj kampanji”, navodi Bobbitt, a prenosi “Evening Standard”.

Međutim, dio analitičara skreće pažnju da u uzimanju inkriminišućih podataka za medijsku kampanju nema elemenata odgovornosti koji bi doveli do impeachmenta
(postupak za opoziv američkog predsjednika) ili ostavke Trumpa.

Sve do sada pokretane afere kojima se nastojalo dokazati da je Rusija pomogla Trumpu da pobijedi imale su istu manu – nedostatak validnih i jakih dokaza.

Čak je FBI saopštio da nije bilo uticaja Rusa na izborne rezultate.

Nedavno su neki članovi administracije bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona priznali da su se SAD direktno miješale u predsjedničke izbore u Rusiji devedesetih godina prošlog vijeka i pomagale tadašnjeg ruskog lidera Borisa Yeltsina – i to po nalogu samog Clintona.