Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

srušili most

Specijalci objavili fotografije: “Srušili smo most dok je preko njega prelazio ruski konvoj”

most

Ukrajinski specijalci tvrde da je most uništen eksplozivom u trenutku kad je preko njega prelazio konvoj u kojem su bili oklopnjak tipa Tigar i više kamiona

Specijalna jedinica ukrajinske vojske uništila je most u harkivskoj regiji u trenutku kad je preko njega prelazio ruski konvoj koji se kretao prema gradu Izjumu na jugoistoku Ukrajine, objavila je komanda ukrajinskih specijalnih snaga.

Ukrajinski dužnosnici objavili su da se u blizini Izjuma posljednjih dana vode žestoke borbe te navode da Rusi pokušavaju stići do istočne regije Donbasa iz smjera Izjuma.

Ukrajinski specijalci tvrde da je most uništen eksplozivom u trenutku kad je preko njega prelazio konvoj u kojem su bili oklopnjak tipa Tigar i više kamiona. Ove tvrdnje nisu nezavisno potvrđene.

Ukrajina tvrdi da je Rusija, koja je napala tu zemlju, izgubila 19.900 vojnika, 160 aviona, 144 helikoptera i 753 tenka.

Generalštab ukrajinske vojske saopćio je podatke o gubicima ruske vojske od 24. februara do 14. aprila.

U saopćenju je navedeno kako je ubijeno 19.900 vojnika. Uništeno je 160 ruskih aviona, 144 helikoptera, 753 tenka, 1.968 oklopnih vozila, 366 topova, 122 raketna sistema i 64 sistema zračne odbrane.

Ruske snage su izgubile i 1.437 vozila, sedam brodova i čamaca, 76 cisterni i 134 bespilotne letjelice.

Ministarstvo odbrane Rusije 25. marta je saopćilo kako je u Ukrajini poginuo 1.351 ruski vojnik.