Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kosovske vlasti

Snimak drona otkrio: Radoičićeva grupa prije napada vježbala pred Vučićem!?

kosovo napad
Foto: Screenshot/Facebook

„Na obuci su učestvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik komande Kopnene vojske Milan Mojsilović“, rekao je Svećlja

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja izjavio je na današnjoj konferenciji za javnost da je cilj napada u Banjskoj bio aneksija sjevera Kosova.

Prema Svećljinim riječima, pripreme za napad su obavljene u centralnoj Srbiji, što se, kako je rekao, vidi sa dronova zaplijenjenih od grupe, prenosi N1.

Svećlja je rekao da će se vidjeti ne samo napad u Banjskoj, već i pripreme grupe u trening centrima u Srbiji na Kopaoniku, na imanju Milana Radoičića.

„Na obuci su učestvovali predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik komande Kopnene vojske Milan Mojsilović“, rekao je Svećlja.

Snimke koje su objavile kosovske vlasti možete vidjeti u prilog odmah ispod:

Konferencë për media e Ministrit të Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla dhe Drejtorit të Përgjithshëm të PK-së, Gazmend Hoxha

Konferencë e Ministrit të Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla dhe Policisë

Posted by Albin Kurti on Sunday, October 1, 2023

On je dodao je Vučić pokušao da sakrije činjenicu da je Srbija umješana u organizaciju napada.

Napad na policiju

Direktor kosovske policije Gazmend Hodža rekao je da se grupa koja je 24. septembra napala kosovsku policiju u Banjskoj duže vrijeme pripremala u Srbiji i da je vježbala u prostoru hotela Grej na Kopaoniku, koji je u vlasništvu Milana Radoičića, a da je vježbala i na poligonu Pasuljanske livade.

On je dodao da je Srbija toj grupi stavila na raspolaganje logistiku i infrastrukturu.

„Vojne vježbe su održane na jednom od najvećih vojnih poligona u Srbiji, najmanje četiri dana prije napada na Banjsku“, rekao je Hodža.

Pogledajte snimak grupe Milana Radoičića u Banjskoj:

Ky në pamjet më poshtë është Milan Radojçiq, nënkryetar i Listës Serbe, po ashtu pjesë edhe e Listës së Zezë të ShBA-së dhe Mbretërisë së Bashkuar.Kryekrimineli Radojçiq ka qenë udhëheqës i këtij grupi terrorist dhe i sulmit ku mbeti i vrarë polici Afrim Bunjaku. Kjo është edhe një dëshmi tjetër mbi veprimtarinë e tij terroriste ndaj Republikës së Kosovës. Nënkryetari i Listës Serbe është prijës i sulmit terrorist dhe grupit të terroristëve.Harta e sulmit terrorist po qartësohet çdo ditë: Aleksandër Vuçiq përmes Listës Serbe, dhe këta përmes nënkryetarit të tyre Radojçiq, kanë ndërmarrë veprimin terrorist kundër rendit juridik dhe kushtetues të Republikës së Kosovës duke tentuar të destabilizojnë Republikën tonë. Pra, LS e sheh pjesëmarrjen e saj në Kosovë vetëm në mënyrë terroriste. Ata dështuan. Ndërkohë, ditët e zisë të shpallura sot nga Serbia dhe Lista Serbe janë tashmë vulosja e autorësisë së këtij organizimi.

Posted by Xhelal Sveçla on Tuesday, September 26, 2023