Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nova većina

Skupština Crne Gore danas o rekonstrukciji, u Vladu ulaze NSD, DNP i Bošnjačka stranka

Ervin Ibrahimović
ervin ibrahimovic
Ervin Ibrahimović

Izvjesno je da će mjesto ministra vanjskih poslova pripasti lideru BS-a Ervinu Ibrahimoviću

Skupština Crne Gore danas bi trebala izglasati rekonstrukciju Vlade, u koju ulaze Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija i Bošnjačka stranka.

NSD dobit će mjesto potpredsjednika Vlade, koje će pokrivati Budimir Aleksić, ministrica turizma bit će Simonida Kordić, dok će Slaven Radunović biti ministar urbanizma.

Zastupnik DNP-a Milun Zogović bit će potpredsjednik Vlade za regionalni razvoj, a Maja Vukićević ministrica prometa.

Vladimir Martinović više neće biti ministar u Vladi Crne Gore, a umjesto njega novi ministar bit će Damjan Ćulafić.

Glavni odbor Pokreta Europa sad jednoglasno je podržao rekonstrukciju Vlade. Iz te stranke ocjenjuju da će vlast biti stabilnija i efikasnija, a odlučeno je da Milutin Butorović bude ministar bez portfelja.

U Vladu ulazi i Bošnjačka stranka. Kako doznaje RTCG, BS-u će pripasti pet resora i mjesto potpredsjednika Vlade u okviru resora. Gotovo svi članovi GO podržali su takvu odluku, samo jedan je bio protiv.

U pitanju su mjesto potpredsjednika Vlade za vanjsku politiku, ministra vanjskih poslova, ministra za socijalnu brigu, brigu o obitelji i demografiji, ministra dijaspore, ministra rudarstva, nafte i plina i ministra za regionalni i institucionalni razvoj i nevladin sektor.

Izvjesno je da će mjesto ministra vanjskih poslova pripasti lideru BS-a Ervinu Ibrahimoviću. On će biti i potpredsjednik Vlade za međunarodne odnose.

Nadalje, Damir Gutić bit će ministar socijalnog staranja i demografije, dok će ministar za dijasporu biti Mirsad Azemović.

Ersad Suljević će biti ministar za regionalni i institucionalni razvoj i suradnju s NVO, dok će Admir Šahmanović biti ministar rudarstva, nafte i plina.

Sjednica Skupštine trebala bi početi u 11 sati.