Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sutomore

Širi se snimak smeća na ulicama popularnog crnogorskog primorskog grada

smeće u sutomoru
FOTO: Screenshot

U odgovore su se uključili turisti koji tvrde da su znali cijelo šetalište prelaziti sa smećem u ruci jer nije bilo niti jedne kante

Na društvenim mrežama nedavno se pojavila snimka iz Sutomora u Crnoj Gori koja prikazuje grad prekriven smećem. Na Facebook stranici Bar na dlanu pokrenula se rasprava o brojnim flašama, čašama, omotima i opušcima razbacanima po sutomorskoj šetnici.

U opisu videa tek kratko stoji “Rano jutros u Sutomoru”, no sudeći po komentarima ovo se stanje ponavlja iz sezone u sezonu. Ovakva slika popularnog crnogorskog ljetovališta brzo se proširila raznim kanalima, a zgražali su se i lokalci i turisti.

Jedni su se okomili na bahate turiste koji za sobom ostavljaju smeće, drugi smatraju da nadležne službe ne rade dobro svoj posao. U komentarima je ustanovljeno kako u gradu nema niti jedne kante za smeće zbog čega nije čudno da grad izgleda kao odlagalište otpada.

Pojačati ljudstvo u sezoni

– U sezoni treba pojačati ljudstvo u komunalnim službama, rasporediti više kontejnera i kanti ili oformiti sezonsku komunalnu službu. Na vidljivim mjestima istaknuti upozorenja o visini kazne za odlaganje smeća van kontejnera i kanti, pa ko voli nek izvoli… Naš čovjek se uglavnom dozove pameti kad ga par puta opališ po džepu – glasio je jedan od komentara.

U odgovore su se uključili turisti koji tvrde da su znali cijelo šetalište prelaziti sa smećem u ruci jer nije bilo niti jedne kante.

– Odavno se priča kako je Sutomore prljavo, mislio sam da ne može biti baš tako dok se nisam i sam uvjerio. Dio krivice otpada na turiste, ali najveće zasluge za ovu katastrofu ima komunalno koje se uopće nije pripremilo za sezonu – zaključio je.