Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kakav debakl

Scholz ostavio Vučića ispred auta, mikrofon uhvatio komentar kiselog predsjednika Srbije

aleksandar vučić
Foto: Screenshot/ X

Predsjednik Srbije je poželio da bude dobar domaćin njemačkom kancelaru, ali nije sve išlo kako je Vučić očekivao

Uvertira sastanku dvojice zvaničnika nije mogla da bude gora po Aleksandra Vučića. Svečani doček, crveni tepih i počasni vod Garde na aerodromu. I televijske kamere upaljene da snime važnog gosta. A gost ne izlazi iz automobila, dok se domaćin nervira.

Ovako izgleda postavljena scena za novu “krindž” situaciju u koju je upao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, piše Danas.rs.

On je, naime, sinoć na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” poželio da bude dobar domaćin njemačkom kancelaru Olafu Scholzu, ali nije sve išlo kako je Aleksandar Vučić očekivao.

Kako snimak koji je na društvenim mrežama podijelila potpredsjednica SSP Marinika Tepić pokazuje, Vučić u dužem vremenskom intervalu stoji ispred automobila u kome se Scholz nalazi, ali Nijemca nema da izađe iz limuzine. I to traje. I traje. I traje, a Vučić polako savladava nervoza, da bi na kraju samo jetko procijedio:

“Kad bi mi neko objasnio šta sad čekaju!”.

Pored predsjednika Vučića, dočeku su prisustvovali i predsjednica Skupštine Ana Brnabić, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, ambasadorka Njemačke u Beogradu Anke Konrad, kao i ambasadorka Srbije u Berlinu Snežana Janković.

Prilikom ulaska u vazdušni prostor Srbije, Scholzov avion su dočekala dva lovačka para aviona MiG-29 RV i PVO Vojske Srbije, a za doček njemačkog kancelara i delegacije na aerodromu je postavljen crveni tepih i počasni vod Garde Vojske Srbije.

U čast dolaska Scholza, na više mjesta u Beogradu, duž puteva i ulica postavljene su njemačke zastavice.

Vučić je ranije najavio da će danas imati bilateralni sastanak sa Scholzom u Beogradu i da će razgovarati i o evropskom putu Srbije, političkim odnosima, razvoju naše ekonomije, kao i da će sa EU tada biti potpisan memorandum o razumijevanju u vezi sa mineralnim sirovinama.