Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

novo oružje

Rusija testirala novu balističku raketu, odmah se oglasili Amerikanci

Russian Defence Ministry testing new strategic weapon systems
RUSSIA - JULY 19, 2018: The RS-28 Sarmat liquid-fueled superheavy intercontinental ballistic missile developed by the Makeyev Rocket Design Bureau to replace the old R-36M2 missile system. Video screen grab/Press and Information Office of the Defence Ministry of the Russian Federation/TASS Ðîññèÿ. Ðîññèéñêèé ðàêåòíûé êîìïëåêñ íàçåìíîãî øàõòíîãî áàçèðîâàíèÿ ÐÑ-28 "Ñàðìàò" ñ òÿæåëîé æèäêîñòíîé ìåæêîíòèíåíòàëüíîé áàëëèñòè÷åñêîé ðàêåòîé "Ñàðìàò", êîòîðàÿ çàâåðøèëà áðîñêîâûå èñïûòàíèÿ. "Ñàðìàò" ðàçðàáàòûâàåòñÿ ñ 2000-õ ãîäîâ ñïåöèàëèñòàìè ÀÎ "Ãîñóäàðñòâåííûé ðàêåòíûé öåíòð èì. Â. Ï. Ìàêååâà" â êà÷åñòâå çàìåíû êîìïëåêñà Ð-36Ì2 "Âîåâîäà". Ñíèìîê ñ âèäåî/Ïðåññ-ñëóæáà Ìèíîáîðîíû ÐÔ/ÒÀÑÑ

SAD tvrdi da taj potez “nije prijetnja” za SAD i njegove saveznike, dodajući da je Rusija ispravno obavijestila Pentagon o svojim planovima

Rusija je saopćila u srijedu da je testirala svoju novu interkontinentalnu balističku raketu Sarmat, strateško oružje za koje predsjednik Vladimir Putin tvrdi da “nema premca nigdje u svijetu” i da će “pružiti priliku za razmišljanje onima koji pokušavaju prijetiti Rusiji”.

Televizija je prikazala Putina kako ga izvještava vojska da je projektil lansiran s Plesecka na sjeverozapadu zemlje i pogodio je mete na poluotoku Kamčatka na ruskom dalekom istoku, prenosi Reuters.

Pentagon je reagovao na rusku objavu da je uspješno završila probno lansiranje svoje interkontinentalne balističke rakete Sarmat.

SAD tvrdi da taj potez “nije prijetnja” za SAD i njegove saveznike, dodajući da je Rusija ispravno obavijestila Pentagon o svojim planovima.

“To nije bilo iznenađenje”, rekao je glasnogovornik Pentagona John Kirby.