Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Turska

Pronađeno beživotno tijelo djevojčice (8) za kojom se tragalo 19 dana

Foto: X

Prema preliminarnim nalazima, djevojčica je ubijena a njeno tijelo je stavljeno u vreću i bačeno na obalu potoka

Beživotno tijelo osmogodišnje djevojčice Narin Guran koja je nestala u provinciji Dijarbakir u Turskoj 21. augusta, pronađeno je u potoku nedaleko od sela u kojem je živjela, posle 19 dana opsežne potrage.

Tijelo djevojčice odvezeno je u Institut za sudsku medicinu na obdukciju, prenose turski mediji.

Velika potraga

Prema preliminarnim nalazima, djevojčica je ubijena a njeno tijelo je stavljeno u vreću i bačeno na obalu potoka. Vreća je bila prekrivena granjem i kamenjem na način koji ne bi izazvao sumnju, pišu turski mediji.

Nakon što je prijavljen nestanak Narin Guran, pokrenuta je kopnena i vazdušna potraga u regionu. U okviru istrage, površinu od 11.000 kvadratnih metara pretraživalo je 2.000 ljudi, kao i dva helikoptera i 48 dronova iz vazduha.

Ispitano je oko 150 vozila za koja je utvrđeno da su prolazila putem u satima kada je Narin nestala. Pretresene su kuće u naselju i vozila koja ulaze u selo, piše portal Haberturk.

Takođe, 24 ronioca su pretražila pet potoka, tri jezera, 18 bunara i 24 kilometra vodenih kanala. Prilikom pretresa korišćeni su i uređaji za podzemno snimanje.

Žandarmerija je u pratnji istražnog tužioca podzemnim uređajem za snimanje izvršila pretres susjednog groblja, posebno grobova onih koji su nedavno sahranjeni. Međutim, nikakvi tragovi nisu pronađeni

Ispitani članovi porodice

Ispitani su i članovi porodice uključujući brata i ujaka nestale djevojčice koji je priveden.

Nestanak Narin Guran prijavio je njen otac 21. augusta uvečer, pošto se djevojčica nije vratila sa vjerske nastave, a porodica i komšije koji su odmah krenuli u potragu za njom nisu uspjeli da je pronađu.

Ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja je saopćio danas da su tijelo djevojčice pronašli pripadnici žandarmerije i uputio saučešće porodici.

Turska javnost je u šoku zbog ovog svirepog zločina, a nadležni su poručili da će odgovorni biti najstrože kažnjeni.