Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ubistva u ribnikaru

Prizor iz suda u Beogradu: Roditelji dječaka koji je počinio masakr čekaju da svjedoči protiv njih

Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
Roditelji dječaka koji je počinio masakr u Ribnikaru

U sud je sa slobode došla majka dečaka koja je optužena u ovom slučaju, dok je otac doveden iz pritvora.

U Specijalnom sudu u Beogradu na suđenju Miljani i Vladimiru Kecmanoviću, u toku je ispitivanje njihovog sina koji je 3. maja prošle godine u OŠ Vladislav Ribnikar ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.

Kako Tanjug saznaje maloljetnik je do sada odgovarao na pitanja suda, tužilaštva i punomoćnika oštećenih, a u nastavku suđenja, nakon pauze očekuje se da će odgovarati na pitanja članova porodica ubijenih.

On je jutros doveden iz bolnice u kojoj se nalazi od hapšenja.

Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

Odlučeno je da on svjedoči za govornicom u sudnici, a ne iz posebne prostorije.

Advokat Ognjen Božović, koji zastupa oštećene, rekao je jutros kratko novinarima da se danas očekuje svjedočenje maloljetnog ubice.

-On neće biti sa nama u sudnici, trebalo bi po protokolima da bude odvojen, kroz jedno ogledalo on može da vidi nas, ali mi ne možemo njega vidimo, trebalo bi da ga vidimo samo na ekranu. I postoji šansa da on odbije da svjedoči, on ima na to pravo, tako da šta će i kako biti danas ostaje da se vidi, ukoliko on bude želio da svjedoči, pošto je već u istrazi dao iskaz, postoji, nadam se, prilika da i porodice ubijenih i porodice ranjenih postave pitanja koje ih tište već duže od godina i pol dana i nadam se dođe do nekih odgovora, rekao je advokat.

Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

Ispred tužilaštva njemu bi pitanja trebalo da postavljaju dva javna tužioca i Glavni javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Nenad Stefanović, koji su od početka postupka uključeni u ovaj predmet.

U sud je sa slobode došla majka dečaka koja je optužena u ovom slučaju, dok je otac doveden iz pritvora.

Suđenje je zatvoreno za javnost.

Foto: Borna Jaksic/PIXSELL

Maloljetnik je prvi put danas izveden iz ustanove u kojoj se nalazi od zločina.

U ovom predmetu sudi se roditeljima dječaka, Vladimiru i Miljani Kecmanović i instruktoru streljane Nemanji Marinkoviću, koji je optužen za krivično djelo davanje lažnog iskaza.