Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Čestitao" Božić

Priveden sin HDZ-ovca koji je objavio sliku ustaše s odrubljenom glavom četnika

ivan djakic

Đakić je za Index.hr priznao da je objavio fotografiju, te se izvinio svima kazavši da je fotografija izbrisao

Sin saborskog zastupnika Josipa Đakića, Ivan Đakić, priveden je na ispitivanje u policiju zbog govora mržnje iskazanog na Facebooku, piše RTL.
On je “čestitao” pravoslavni Božić uz fotografiju ustaše koji u rukama drži glavu pripadnika četničkog pokreta. 22-godišnji Đakić je sliku objavio na pravoslavni Božić.

Uz fotografiju koja, prema onome što se može pronaći na internetu prikazuje jednog od ustaških koljača iz Jasenovca, sin HDZ-ovog zastupnika napisao: “Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić”.

Đakić je za Index.hr priznao da je objavio fotografiju, te se izvinio svima kazavši da je fotografija izbrisao.

“Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim putem se ispričavam svima koje sam uvrijedio te im čestitam Božić”, rekao je Đakić.

Saborski zastupnik HDZ-a i čelnik Hvidre Josip Đakić u utorak je najoštrije osudio objavu svoga sina na privatnome Facebook profilu te se ispričao i izrazio žaljenje zbog “sramotne i uvredljive objave slike i teksta, a njegov sin ujutro se iščlanio iz HDZ-a što otac smatra priznanjem velike pogreške te shvaćanjem težine nemilog čina.

Također, takav govor mržnje u ponedjeljak navečer je najoštrije osudio i HDZ, kao i pozivanje na društvenu netrpeljivost, najavivši da će protiv Ivana Đakića pokrenuti stegovni postupak.

Na jučerašnju objavu Ivana Đikića osvrnuli su se i saborski zastupnici SDSS-a Milorad Pupovac i Boris Milošević koji su održali konferenciju za novinare na temu “Govor mržnje na društvenim mrežama”.

Milošević je rekao da prema njihovom sudu Đakićeva objava predstavlja govor mržnje i poziv na nasilje.

Obojica smatraju da preko govora mržnje ovakvog tipa, ne treba olako prelaziti, ne treba odmahivati rukom i ne treba se navikavati i u javnom prostoru olako prihvaćati ovakve poruke.

Pupovac je najavio da će neka od institucija srpske zajednice podnijeti kaznenu prijavu zbog Đakićeve objave.