Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

STRAŠAN ZLOČIN

Prije nekoliko sedmica utopila im se kćerka, u ponedjeljak cijela porodica pronađena mrtva

sherwani porodicna kuca
Foto: Screenshot/ YouTube

Prema prvim policijskim izvještajima, tragedija upućuje na ubistvo i samoubistvo

Roditelji Farman i Layla Sherwani te njihovo dvoje djece, sinovi Mateen (2) i Shaheen (12), u ponedjeljak su pronađeni mrtvi u gradu Allenu u američkoj saveznoj državi Teksas.

Prema prvim policijskim izvještajima, tragedija upućuje na ubistvo i samoubistvo, a strašan zločin dogodio se nekoliko sedmica nakon što se djevojčica iz iste porodice utopila.

Policija je saopćila kako su četiri mrtva tijela pronađena u kući nakon što su njihovi službenici odgovorili na poziv socijalne službe.

-Jedan stanar dva sata nije mogao doći do onih unutra. Nakon što su ostali članovi porodice stigli u kuću, policija je pristupila i ondje pronašla četiri mrtve osobe – priopćila je policija, a prenosi NBC News.

Iz lokalne islamske udruge Allen, koja je identificirala četiri člana porodice Sherwani, rekli su kako se četverogodišnja djevojčica iz iste porodice prije tri sedmice utopila u bazenu.

Policijski narednik Jonathan Maness izjavio je kako detektivi misle da je spomenuto utapanje “bilo povod za počinjeni zločin”.

Islamsko udruženje Allen u utorak je održalo molitveno bdjenje za porodicu Sherwani.