Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcija na kritike

Prigožin smatra da će se Rusija uskoro vratiti u Staljinovo vrijeme

New Project (22)

Šef Wagner grupe tokom rata u Ukrajini ušao je u sukob sa brojnim ruskim zvaničnicima, a naročito onima koji dolaze iz vojnog sektora

Guverner ruske Sverdlovske oblasti Jevgenij Kujvašev u intervjuu za lokalne medije kritikovao je rad šefa ruske plaćeničke Wagner grupe Jevgenija Prigožina.

U razgovoru za portal ruske medije, Kujvašev je komentirao aktuelnu situaciju u Rusiji te se posebno osvrnuo na lik i djelo Jevgenija Prigožina.

“Ako svaki biznismen koji zarađuje od školske hrane pokušava da vodi državu, nećemo stići daleko. Svako mora da gleda svoja posla. Kuhajte kotlete i tjesteninu, a mi ćemo sami dovesti stvari u red u regijama”, rekao je Kujvašev.

Prigožinu je odgovorio Kujvaševu.

“Tokom Drugog svjetskog rata, Staljin je jednostavno pucao na ljude poput vas. Mislim da ćemo se uskoro vratiti u ta vremena. Siguran sam da nije daleko trenutak kada će ljudi doći do tačke ključanja i iznijeti vas i ljude poput vas na vilama”, poručio je Prigožin.

Šef Wagner grupe tokom rata u Ukrajini ušao je u sukob sa brojnim ruskim zvaničnicima, a naročito onima koji dolaze iz vojnog sektora.

Prigožin je kritikovao način vođenja rata u Ukrajini, a optužio je rusko vojno rukovodstvo kako njegovoj grupaciji uskraćuje municiju iako je Wagner jedina vojna formacija koja ostvaruje određeni napredak na ukrajinskom ratištu.