Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hvar

Pretučeni vlasnik i kuhar poznatog restorana, sve snimila nadzorna kamera

tuca restoran gariful hvar
Foto: Screenshot

Vlasnik poznatog hvarskog restorana Gariful je udaren dva put šipkom po glavi a kuhar Dinko Petričević zvani Mijo je udaren više puta čašom po glavi

Noćas oko 1:45 sati u gradu Hvaru u Hrvatskoj, u poznatom restoranu, došlo je do fizičkog sukoba između više osoba. U sukobu su tri osobe povrijeđene i utvrđene su im lakše tjelesne povrede.

Jedna osoba je uhapšena i privedena u službene prostorije policije radi provođenja kriminalističkog istraživanja na okolnosti krivičnog djela teške tjelesne povrede u pokušaju, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

Slobodna Dalmacija javlja kako su pretučeni vlasnik poznatog hvarskog restorana Gariful Ivan Gospodnetić koji je udaren dva put šipkom po glavi te kuhar Dinko Petričević zvani Mijo koji je udaren više puta čašom po glavi. Navodno su mu na Hitnoj sašili 16 šavova.

Objavljena je i snimka incidenta koji su zabilježile nadzorne kamere u objektu.

Hvarani prepričavaju kako se radi o sukobu među ugostiteljima u kojem su učestvovali zaštitari i vlasnik drugog objekta.

Foto: Privatni album
Poznati kuhar Mijo dobio je više udaraca čašom po glavi

“Cijeli Hvar vam je danas pun policije, ovo je luda kuća. Čuo sam da je kuharu Miji kojeg su udarili čašom i danas došlo loše od posljedica povreda te se onesvijestio. Priča se da su došli u Gariful reći da se stiša muzika, a onda je nastala svađa, krš i lom”, rekao je jedan Hvaranin za Slobodnu.