Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uključen i interpol

Potraga za Dankom ušla u sedmi dan, istragu pokrenula i bečka policija

danka
Foto: Facebook
Danka Ilić: Tijelo još nije pronađeno

Srpski mediji objavili su snimku na kojoj se vide dvije žene i djevojčica za koju pišu da je nestala dvogodišnja Danka Ilić iz Bora

Potraga za dvogodišnjom djevojčicom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u naselju Banjsko Polje kod Bora, ušla je u sedmi dan.

Interpol je u nedjelju objavio međunarodnu potragu za dvogodišnjom Dankom nakon što se pojavila sumnja da je djevojčica sličnog opisa viđena u Beču, a u potragu se uključila i bečka policija.

Na snazi je žuta objava Interpola koja predstavlja međunarodni poziv za pronalaženje nestalih.

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahte, šume i nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se djevojčica tu nalazila, prenosi RTS.

U istragu se uključila i bečka policija, nakon što se pojavila video-snimka iz glavnog austrijskog grada na kojoj su dvije žene na tramvajskoj stanici s djevojčicom koja podsjeća na Danku.

Ambasada Srbije u Beču pozvala je u nedjelju sve koji u Austriji prepoznaju nestalu djevojčicu da to prijave policiji.

Djevojčica Danka Ilić ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Djevojčica se može prepoznati po visećoj bradavici na lijevom uhu i mladežu nepravilnog oblika i blago tamne boje na lijevoj podlaktici. 

Snimka izazvala dosta pažnje

Srpski mediji objavili su snimku na kojoj se vide dvije žene i djevojčica za koju pišu da je nestala dvogodišnja Danka Ilić iz Bora. Snimka je navodno iz Beča, ali nema potvrde kada je snimljena ni gdje tačno.

Na snimci se vide dvije žene s torbama kako stoje na ulici, a pokraj njih je malena djevojčica. Sa snimke se ne može utvrditi je li to zaista nestala Danka.