Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pokušao ubiti 12-godišnju djevojčicu zbog osvete za terorističke napade

Paul-Moore-fb333

Paul Moore (21) pregazio je autom u ženu iz Somalije, a zatim pokušao ubiti i 12-godišnju djevojčicu kako bi se osvetio za terorističke napade u Britaniji, piše BBC.

Majka devetero djece, Zaynab Hussein, ostala je nepokretna nakon napada koji se dogodio u Leicesteru u septembru prošle godine.

Paul Moore je nekoliko dana nakon bombaškog napada u londonskoj podzemnoj željeznici automobilom udario Zaynab, koja je na glavi nosila maramu.
Nakon toga ju je i pregazio, a nekoliko minuta kasnije pokušao se pregaziti i u 12-godišnju djevojčicu iz Somalije, koja je također imala maramu na glavi.

Sud u Nottinghamu jučer je Moorea proglasio krivim za pokušaj ubistva. Tokom izricanja presude nije pokazivao nikakve emocije.

Nakon napada Moore je članovima svoje porodice rekao da je “učinio državi uslugu” te izjavio da se želio osvetiti za terorističke napade u Britaniji.

Suprug Zaynab Hussein, Barre Duale, izjavio je da je Moore postupio kao terorista:

“Zapravo je napao Britaniju, napao je britansku majku, britansku suprugu, britansku radnicu i volonterku. Nije napao teroriste, već im se pridružio time što je napao nevinu ženu”.

Dodao je da nijedna kazna za Moorea neće biti veća od doživotne kazne na koju je osuđena njegova supruga zbog teških povreda koje su je ostavile nepokretnom.