Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otac ubice: Moj Senad (24) se drogirao, pušio je Galaxy

hrvatska – ubistvo
Foto: Ilustracija

U Domašincu u Hrvatskoj, mjestu ubijene Milke Remenar (60), vlada tišina i mještani nevoljko pričaju o ovom tragičnom događaju koji je zadesio porodicu Remenar.

Ubio ju je u četvrtak oko 16.20 sati bez ikakvog povoda otac petero djece Senad Oršuš (24) u kući poznanika u Piškorovcu, gdje je jadna žena došla prodavati svoje poljoprivredne proizvode, piše 24sata..hr.

U Domašincu o ubijenoj imaju samo riječi hvale.

– Bila je vrlo vrijedna, obilazila je sela i prodavala svoje proizvode. Živjela je u porodičnoj kući s invalidnom kćerkom kojoj je pomagala u odgoju njene kćerke, odnosno svoje unuke. Ima supruga koji radi u Austriji i još jednu kćerku koja studira u Grazu. Treća kćerka je udana i s porodicom živi u istom mjestu. Svi smo šokirani – rekla je jedna od susjeda ubijene.

I ubica je iz istoga mjesta kao i ubijena, ali niko ne zna njegove motive, osim da je bio alkoholiziran i najvjerovatnije pod utjecajem droga. Izjavio je to i njegov otac Damir.

– Rekao je da je nije namjerno ubio. Mislim da nije bio svjestan što je napravio. Prije nekoliko godina počeo je uzimati onu drogu Galaxy – rekao je Senadov otac Damir aludirajući na sintetski kanabinoid koji se miješa s duhanom i puši kao “joint”.

Damir tvrdi da nije znao da njegov sin ima pištolj, kao ni da ga je nosio i bahatio se njime tog cijelog dana. Milku, koja je došla prodavati jaja, ubio je u kući u prisustvu još petero ljudi. Niko drugi nije ozlijeđen. Policija je utvrdila da je pištolj posjedovao nezakonito.

Senada su uhapsili te je jučerašnji dan proveo u policijskoj stanici.

Osvježivačima zraka koji izazivaju osjećaj napušenosti sličan marihuani mogu se legalno kupiti u Hrvatskoj. Dječak (15) je preminuo u Zagrebu nakon pušenja “jointa”. Dva mjeseca kasnije u bolnici je završilo dvoje maturanata osječke gimnazije.