Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sve otkrila tajna datoteka

Osim supruge zlostavljao i kćerku: Kad je čula užasne detalje, slomila se i pobjegla

Dominique Pelicot
Foto: Screenshot/ YouTube

Caroline Darian, koja je sjedila pored svoje majke i dvojice braće i sestara, slomila se, nekontrolisano se tresla te pobjegla iz sudnice u Avignonu dok je predsjedavajući sudija iznio potresno otkriće

U Francuskoj je u ponedjeljak počelo suđenje muškarcu koji je gotovo deset godina drogirao suprugu te zatim drugim muškarcima nudio da je siluju. U utorak je otkriveno da je drogirao i kćer.

Kći čovjeka koji je optužen da je dopustio 51 muškarcu da siluju njegovu ženu bez svijesti u utorak je pobjegla sa suda nakon što se na suđenju čulo da je i nju fotografirao dok je bila drogirana, prenosi Dnevnik.hr.

Caroline Darian, koja je sjedila pored svoje majke i dvojice braće i sestara, slomila se, nekontrolisano se tresla te pobjegla iz sudnice u Avignonu dok je predsjedavajući sudija iznio potresno otkriće.

Kad je policija pretraživala kompjuterske datoteke njenog oca Dominiquea Pelicota, naišla je na odvratnu mapu s natpisom “Moja kći je gola”, rekao je sudija Roger Arata.

Kao i sa svojom ženom Gisele, Pelicot je onesvijestio Caroline tabletama za smirenje prije nego ju je položio na krevet – djelimično odjevenu u majčinu odjeću – i fotografisao. Fotografije su snimljene u porodičnoj kući blizu Pariza, negdje prije nego što su se preselili na jug u Provansu, 2013. godine, piše Daily Mail.

Caroline je već napisala knjigu o slučaju pod nazivom “Prestala sam te zvati tata”, koju je sudija citirao na sudu, govoreći o tome kako je doznala za očeve zločine i njihov razoran efekat na porodicu.

U njemu je napisala kako je proganja strah da je njen otac možda pozvao muškarce da i nju siluju, te dodala: “Uvjerena sam da sam bila drogirana, ali on to nikad neće priznati”.

Zastrašujuće otkriće uslijedilo je nakon što je 71-godišnji Pelicot optužen za teško silovanje kada je policija otkrila više od 20.000 fotografija i slika seksualnog napada na Gisele. Silovali su je muškarci koji su bili vrbovani na forumu pod nazivom “Bez njenog znanja”. Pedeset i jedan muškarac je identifikovan i također im se sudi.

Najmanje 35 optuženih izjasnilo se nevinim, a 14 krivima. Jedan od optuženih je odsutan iz nepoznatih razloga, dok je drugi u bijegu.

Otkriveno je da je napadačima rekao da će je, dajući svojoj supruzi tablete za spavanje, moći zlostavljati upuštajući se u radnje koje bi ona odbila. Na sudu je otkriveno da je naručio 450 tableta u roku od godinu dana.

Sudija je pročitao niz grozomornih opravdanja Giseleinih napadača kojima se sudi. Jedan je rekao kako vjeruju da je sve to igra para, drugi je rekao da sve dok je muž bio prisutan, nije bilo silovanja.

No, sudija u te laži nije povjerovao te je poručio da su muškarci sve znali i da su dobili jasne upute, te da je ona tokom navodnih silovanja bila u stanju bliže komi nego snu.