Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Olujno nevrijeme odnijelo dva života u Srbiji, poginuo 12-godišnji dječak i žena

nevrijeme novi sad
FOTO: RSE

Najveće posljedice nevremena pretrpjela je Vojvodina, posebno je pogođena Bačka Palanka i Novi Sad

Jaka kiša, praćena grmljavinom i olujnim vjetrom pogodila je sinoć i Srbiju. Najviše je pogođena Vojvodina, a tokom oluje u Novom Sadu, poginulo je dijete.

Kako je RTS-u potvrđeno iz policije poginuo je dvanaestogodišnji dječak. Kako RTS nezvanično saznaje, riječ je o dečaku koji je sinoć oko 18 sati izašao iz kuće i kada je počelo nevrijeme došao je do adrese na kojoj mu stanuje tetka.

Nakon što se čuo vrisak, komšije su dječaka zatekle ispod prozora zgrade, pored gasnih instalacija koje su varničile, odakle su ga premjestili do dolaska hitne pomoći. Istraga će pokazati šta je uzrok i kako je došlo do smrti.

Žena poginula u požaru nakon udara groma

Žena u Kovačici (mjesto između Beograda i Zrenjanina) stradala je u požaru koji je izbio nakon udara groma. Žena je poginula oko ponoći nakon što je grom udario u drvo.

Grom je udario u drvo pored kuće i požar se prenio na kuću.

Najveće posljedice nevremena pretrpjela je Vojvodina, posebno je pogođena Bačka Palanka i Novi Sad, a značajna šteta pričinjena je i u Futogu, Temerinu, Zrenjaninu ali i u Beogradu, Požarevcu i drugim gradovima Srbije.

Pripadnici MUP-a, Sektora za izvanredne situacije imali su najviše intervencija u Novom Sadu i Bačkoj Palanci, gdje su spasili pet osoba, među kojima i ženu koja je radila u kiosku na koji je palo drvo, kao i dvoje djece koja su se nalazila u vozilu na koje je također palo oboreno stablo.

U Urgentnom centru KCV-a pomoć je potražilo 30-ak Novosađana, ali su na sreću u pitanju bile lakše ozlijede.

Dio krovne konstrukcije Novosadskog sajma je pao i tom prilikom blokirao dvije kolovozne trake, dok je kran koji je pao u novosadskom naselju Detelinara oštetio tri zgrade.