Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

subotica

Određen pritvor 14-godišnjem dječaku koji je nožem ozlijedio djevojčicu u školi

Foto: Pixabay

Maloljetnik je saslušan u Višem sudu u Subotici, a Tužiteljstvo je predložilo određivanje pritvora

Viši sud u Subotici priopćio je da je 14-godišnjem maloljetniku koji je ozlijedio djevojčicu iz razreda u OŠ “Sečenji Ištvan”, određen pritvor u trajanju do 30 dana, javlja RTS.

U Višem sudu kažu kako je sudac za maloljetnike ocijenio da postoje razlozi za određivanje pritvora te je maloljetniku određen pritvor u trajanju do mjesec dana.

Subotičko Više javno tužiteljstvo prethodno je, kako se navodi, stavilo zahtjev za pokretanje pripremnog postupka zbog kaznenog djela ubojstva u pokušaju.

Maloljetnik je saslušan u Višem sudu u Subotici, a Tužiteljstvo je predložilo određivanje pritvora.

Rekao da “ima neke druge planove”

Učenik je, kako su za „Blic“ ispričali roditelji druge djece koji pohađaju ovu školu, u petak došao u školu bez školske torbe i nastavnica ga je pitala „zašto je došao bez torbe“ na šta je on rekao da „ima neke druge planove da uradi“.

-Došao je djevojčici s leđa i izbo je nožem, jednom u ruku i četiri puta u nogu. Pobjegla je sa još jednom drugaricom u drugu učionicu u kojoj je bila nastavnica srpskog i ona joj je vezala nogu i ruku da bi joj zaustavila krvarenje. Poslije su tog dječaka odveli u policiju i ne znaju djeca šta se poslije dogodilo, ali je moja kćerka bila jako uplašena – rekao je otac jedne učenice.

Fizičke povrede učenice nisu opasne po život.