Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Srbija

Objavljene poruke i snimci Uroša Blažića prije nego što je ubio devet ljudi

Izvor: NSuzivo.rs

Danas dvadesetjednogodišnjak, Blažić je optužen da je ubio devet osoba, a 12 teško ranio

Uroš Blažić, optuženi za masovno ubojstvo u selima nedaleko od Beograda u svibnju 2023., najavio je na društvenoj mreži da će počiniti pokolj, objavili su u ponedjeljak beogradski mediji u nastavku suđenja za jedan od najtežih zločina u novijoj historiji Srbije.

Danas dvadesetjednogodišnjak, Blažić je optužen da je ubio devet osoba, a 12 teško ranio.

U sudnici je prikazana Blažićeva poruka na društvenoj mreži “Sjedam u kola, idem praviti masakr”, upućena jednom od poznanika koji je svjedočio u postupku.

Sukob s djevojkom

Ubrzo nakon toga je Blažić je, prema navodima optužnice, počinio zločin, a u prepisci s iste aplikacije između nekoliko osoba vidi da se prethodno Blažić sukobio s jednom djevojkom.

On je osporio nalaz vještaka koji je analizirao njegovo ponašanje, kao i mogućnost da ima psihopatske crte ličnosti.

Na suđenju su, osim iskaza sudskog vještaka, prikazane i snimke, kao i fotografije prije i poslije ubistva, te jedna audio-snimka na kojoj se čuju glasovi Uroša Blažića, njegove majke i oca dok govore o oružju koje je Uroš Blažić nosio po kući.

Blažić tvrdi da je taj revolver njegov i da je bio u porodičnoj kući, nakon čega mu je majka sugerirala da ga skloni.

Budući se na snimci čuje da je “sklonio sve” i nekoliko puta je spomenuto nelegalno oružje, tužiteljica je inzistirala da Blažići objasne zašto tvrde da je riječ o jednom legalnom revolveru.

Pred unukom s revolverom

Uroš Blažić je ustvrdio da je revolver kupio kada je imao 18 godina i da ga je platio 100.000 dinara (oko 1.800 KM), te da ga je istog dana prijavio i dobio dozvolu, izvijestila je agencija Tanjug.

Uroševom ocu Radiši sudi se za nelegalno posjedovanje oružja, streljiva i eksplozivnih materija, a danas je, među ostalim, prikazana i snimka na kojoj se vidi da se šeta po kući pred unukom s revolverom u rukama i šeširom na glavi.

Na pitanja tužiteljice ustvrdio je da je revolver tad bio prazan, te da je Uroš imao dozvolu za njega, a držali su ga u metalnoj kutiji u ormaru.

Uroš Blažić optužen je da je 4. maja 2023. u dva sela nadomak Beograda ubio devet pretežito mladih osoba, a 12 ranio. Motivi ovog masovnog ubojstva nisu poznati i predmet su dokazivanja pred sudom.