Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izbori za dvije sedmice

Nova anketa: Harris i Trump izjednačeni u ključnim saveznim državama

Foto: Win McNamee/NEWSCOM/Pixsell

Bivši predsjednik održat će skup u Sjevernoj Karolini kasnije u ponedjeljak nakon uvida u nedavne štete nakon uragana Helene.

Potpredsjednica Kamala Harris i bivši predsjednik Donald Trump i dalje su u tijesnoj utrci u sedam odlučujućih saveznih država, dok je do predsjedničkih izbora u SAD-u u novembru samo dvije sedmice, pokazala je danas anketa Washington Posta i učilišta Schar School.

Male razlike u anketama

Bivša tužiteljica, demokratkinja Harris vodi u Georgiji s 51 prema 47, a republikanski je kandidat u Arizoni neznatno u prednosti s 49 prema 46, dok su oba rezultata unutar granice pogreške od plus ili minus 4.5 postotnih bodova.

Harris ima prednost u Pennsylvaniji, Michiganu i Wisconsinu, tri države u kojima će kasnije voditi kampanju, zajedno s bivšom republikanskom zastupnicom Liz Cheney.

Trump vodi u Sjevernoj Karolini, a izjednačen je s Harris u Nevadi 48 prema 48, prema odgovorima 5016 glasača ispitanim od 30. septembra do 15. oktobra.

Bivši predsjednik održat će skup u Sjevernoj Karolini kasnije u ponedjeljak nakon uvida u nedavne štete nakon uragana Helene.