Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jens stoltenberg

NATO ponovio predanost podršci ukrajinskoj odbrani

volodimir zelenski jens stoltenberg
Foto: Fena/ NATO
Arhivska fotografija

– U jeku najnovijeg ruskog napada, saveznici su danas ponovo potvrdili da jačaju vojnu pomoć Ukrajini. Moramo nastaviti snabdijevati ​​Ukrajinu opremom i municijom potrebnim za odbranu od ruske invazije. To je od vitalnog značaja za sposobnost Ukrajine da ostane u borbi – izjavio je čelnik NATO-a

Članice NATO-a ponovo su potvrdile predanost daljnjem jačanju odbrane Ukrajine na sastanku Vijeća NATO-Ukrajina, koje okuplja zvaničnike Ukrajine i zapadnog vojnog saveza, saopćio je NATO u srijedu.

– Ukrajina nastavlja presretati ruske projektile na dnevnoj bazi, spašavajući nebrojene živote. Sposobnost Ukrajine da održi svoju odbranu zahtijeva, međutim, povećano snabdijevanje i veću podršku – izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, prenosi NATO u saopćenju.

– U jeku najnovijeg ruskog napada, saveznici su danas ponovo potvrdili da jačaju vojnu pomoć Ukrajini. Moramo nastaviti snabdijevati ​​Ukrajinu opremom i municijom potrebnim za odbranu od ruske invazije. To je od vitalnog značaja za sposobnost Ukrajine da ostane u borbi – izjavio je čelnik NATO-a, prenosi Reuters.