Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dragan Filipović

Načelnik Školske uprave: Dječak nije premješten u drugi razred zbog maltretiranja

Foto: Amir Hamzagic/ATAImages/Pixsell

Govoreći o navodima da je učenik na zahtjev roditelja premješten u drugi razred, kazao je: “Učenik je na zahtjev roditelja prešao u razred s dvojezičnom nastavom. To mu je bio motiv za prelazak iz jednog resora u drugi

Dragan Filipović, načelnik Školske uprave Beograd, rekao je da će nastava danas u svim školama početi minutom šutnje i da će Osnovna škola Vladislava Ribnikara početi s radom u ponedjeljak.

Naveo je da je dječak koji je počinio zločin pohađao i muzičku školu te da prema svim pokazateljima koje škola ima nije bilo vršnjačkog nasilja, piše Nova.rs.

“Ova dva dana u toj osnovnoj školi neće se odvijati nastava. Za učenike mlađih razreda, ako roditelji nemaju gdje ostaviti djecu, a djeca su inače u produženom boravku, škola će se otvoriti u fizički odvojenom dijelu, u dijelu u kojem neće biti mogućnosti da učenici dođu do mjesta gdje je izvršen napad”, rekao je.

“Roditelji su rekli da neće dovoditi djecu, ali bez obzira na to dogovoreno je da će u školi biti dežurni profesori”, rekao je Filipović.

Zakazan sastanak s Ministarstvom

Kazao je da s djecom treba razgovarati, a za sutra je zakazan sastanak s predstavnicima Ministarstva zdravstva kako bi se napravio plan aktivnosti za doček djece u ponedjeljak u Osnovnoj školi Vladislava Ribnikara. Sastanku će prisustvovati dva psihijatra, psiholog i predstavnici UNICEF-a.

“Imamo još tri škole kojima trebamo pružiti potporu jer ozlijeđena učenica je također učenica Baletne škole ‘Lujo Davičo’, jedna ozlijeđena učenica je također učenica Muzičke škole Josipa Slovenskog, a učenik koji je počinio ovo kazneno djelo je učenik Muzičke škole ‘Stanković'”, rekao je Filipović.

“Bio je izuzetno talentiran”

“Tamo je bio jedan izuzetno talentiran student”, dodao je Filipović govoreći o učeniku koji je počinio masakr. Naveo je da je razgovarao i s direktorima tih škola i da je potrebno napraviti plan aktivnosti za djecu koja ih pohađaju.

“U tim školama nastava se odvija redovito za sve one učenike koji smatraju da mogu doći i pohađati nastavu. Bolje je da djeca dođu u školu, da s njima popričaju razrednik i stručnjaci nego da ostanu sama kod kuće”, rekao je Filipović.

Naveo je da prema svim pokazateljima koje škola ima nije bilo vršnjačkog nasilja u školi nad napadačem niti je on sudjelovao u vršnjačkom nasilju. Na pitanje o nasilju u školi glume koju je pohađao, Filipović je rekao da, s obzirom na to da je riječ o privatnoj vannastavnoj aktivnosti, nemaju nikakvih informacija.

Govoreći o navodima da je učenik na zahtjev roditelja premješten u drugi razred, kazao je: “Učenik je na zahtjev roditelja prešao u razred s dvojezičnom nastavom. To mu je bio motiv za prelazak iz jednog resora u drugi.”