Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatska

Muškarac ubio ženu u haustoru zgrade, pa u automobilu počinio samoubistvo

zagreb policija
Foto: Index.hr

Mediji navode da je 71-godišnjak ranije uhodio i maltretirao 60-godišnjakinju koja ga je u augustu prijavila policiji

Zagrebačka policija izvijestila je nakon uviđaja posljednjeg slučaja femicida i samoubistva počinitelja u Novom Zagrebu da je ubica žrtvu, koja je preminula na mjestu zločina, dočekao i ustrijelio u haustoru zgrade.

Prema do sada prikupljenim informacijama u hodniku zgrade 71-godišnjak je upotrebom vatrenog oružja usmrtio 60-godišnjakinju koja je na mjestu događaja preminula, saopćila je policija.

Zločin se kako su i ranije izvijestili dogodio oko 14.40 sati u Zemljakovoj ulici, a ubica i žrtva su prema neslužbenim podacima ranije bili u kraćoj vezi.

Dodaju da se 71-godišnjak nakon ubistva udaljio s mjesta zločina i u svom automobilu parkiranom u toj ulici, istim vatrenim oružjem koje je ilegalno posjedovao, počinio samoubistvo.

Na mjestu događaja obavljen je uviđaj kojim je rukovodio zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici. Mrtva tijela prevezena su u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, kažu u policiji.

Mediji navode da je 71-godišnjak ranije uhodio i maltretirao 60-godišnjakinju koja ga je u augustu prijavila policiji.

Općinsko državno odvjetništvo je potom predložilo određivanje istražnog zatvora no, sudija istrage Županijskog suda ga je uz mjere opreza pustio na slobodu. Razlog puštanja da se brani sa slobode najvjerovatnije je bila njegova životna dob, prenosi Hina.